Росія планує вести війну в Україні ще щонайменше 10 років, обіцяючи своєму народу повне знищення української державності.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Як у ЄС відреагували на мирне турне Орбана: аналіз ISW

За словами заступника очільника Ради безпеки росії Дмитра Медведєва, опублікованими в російському виданні “Аргументы и факты”, в НАТО марно говорять про можливе приєднання України до Альянсу впродовж наступного десятиліття. Він заявив, що до цього часу Україна перестане існувати.

Москва, Кремль, росія

Російські ЗМІ підхопили ці слова, заявивши, що Медведєв передбачив зникнення України до 2034 року.

Експерти ISW зазначають, що ці заяви мають кілька наслідків. Зокрема, вони створюють інформаційні умови та суспільні очікування, що росія зможе виграти війну та знищити українську державність протягом десяти років.

Крім того, ці слова резонують із заявами інших кремлівських чиновників про готовність до переговорів з Україною. Проте, як зазначають в ISW, єдиною бажаною метою для Кремля є повне знищення України та її народу, що виключає можливість переговорів на російських умовах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦