Президент України Володимир Зеленський поки не готовий оцінювати роботу Олександра Сирського як головнокомандувача ЗСУ в контексті прориву російських окупантів у Харківській області.

Під час пресконференції Зеленський підкреслив, що не збирається порівнювати роботу Сирського з його попередником Валерієм Залужним. Президент зазначив, що Сирському довелося зіткнутися з серйозними викликами, зокрема тривалим очікуванням на постачання зброї.

Читайте також: Зеленський озвучив кроки до підготовки другого Саміту миру

За його словами, кожен виконував свої завдання на своєму місці. Зеленському важко сказати, що б сталося, якби не змінили керівництво в армії, а ці питання вже обговорюватимуться після війни.

Зеленський

Він також зазначив, що не вважає Сирського винним у прориві російських військ на Харківщині. Зеленський підкреслив, що російська армія мала на меті окупувати Харків, але завдяки знанням Сирського про регіон та його досвіду вдалося зупинити ворога.

На думку президента, Сирський успішно командував операцією військ в Харківському регіоні.

“Зупинили ворога – молодці. Не дали окупувати Харків без допомоги – молодці. З деталями розбиратимемося пізніше,” – підкреслив Зеленський.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦