Військовозобов’язані, які не встигли оновити свої облікові дані до 16 липня, все ще мають можливість це зробити. Проте їм доведеться надати поважну причину для затримки, щоб уникнути штрафів.

Про це повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк в ефірі “Суспільне Студія”.

“Існує чітко визначений перелік поважних причин, через які військовозобов’язаний не зміг оновити дані вчасно. До них належать проблеми зі здоров’ям, складні життєві обставини та інші випадки, які буде ретельно розглядати ТЦК та СП”, – зазначив депутат.

Також читайте: Адвокат назвав єдину причину, яка виправдовує несвоєчасне оновлення даних

Він підкреслив, що за законом ті, хто не оновив дані до 16 липня, несуть адміністративну відповідальність.

Мобілізація військо
freepik.com

“У разі ігнорування повісток ТЦК та СП накладає штраф, а потім направляє протокол до суду. Поліція розшукує порушника, а при повторній неявці й сумі штрафу понад 160 тис. грн може бути накладено арешт на майно”, – пояснив Цимбалюк.

Депутат також додав, що ця норма стосується й тих, хто перебуває за кордоном і не оновив свої дані.

“Процедура стягнення штрафів з нерезидентів України ще не чітко визначена, адже судової практики в цьому питанні немає. Тому Кабінет Міністрів має намір внести зміни до підзаконних актів, щоб систематизувати цю процедуру”, – підсумував Михайло Цимбалюк.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦