Європейські чиновники не братимуть участі в неформальних зустрічах під керівництвом Угорщини

Європейський Союз (ЄС) продовжує демонструвати свою відокремленість від політичної позиції прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана стосовно війни в Україні.

Про це повідомляє ISW.

15 липня речник Європейської комісії Ерік Мамер заявив, що через нещодавні дії Орбана лідери ЄС, включаючи президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн, не братимуть участі в неформальних зустрічах під керівництвом Угорщини.

За інформацією видання Politico, троє анонімних дипломатів ЄС зазначили, що верховний комісар ЄС Жозеп Боррель планує провести офіційне засідання Ради із закордонних справ одночасно з угорським самітом із закордонних справ, який відбудеться в Будапешті наприкінці серпня 2024 року.

Також читайте: Чи отримала Україна результат від саміту НАТО: заява Зеленського

Міністри закордонних справ інших країн ЄС прагнуть “надіслати чіткий сигнал, що Угорщина не представляє позицію ЄС”.

Зокрема, міністерка у справах ЄС Швеції Джесіка Росволл заявила, що Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва та Польща направлятимуть державних службовців лише на офіційні засідання, пов’язані з головуванням Угорщини в Раді ЄС у липні 2024 року.

Інші країни Європи також розглядають можливість подібних кроків.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦