США підтримають участь Росії у Саміті миру за ініціативою України

Сполучені Штати не заперечують можливість участі Росії у другому Саміті миру, але наголошують, що остаточне рішення щодо цього має приймати лише Україна.

Про це на брифінгу 16 липня заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

“Ми обговорювали це питання з Україною. Але будь-які рішення щодо дипломатичних переговорів має ухвалювати саме Україна, а не Сполучені Штати, не будь-яка інша країна, яка не є стороною конфлікту”, – підкреслив представник Держдепу.

Він зазначив, що Україна має повне право самостійно визначати, “коли, як і в якій формі розпочати дипломатичні переговори”.

Також читайте: Чи отримала Україна результат від саміту НАТО: заява Зеленського

Водночас США, як партнер та союзник України, “підтримають їх, якщо вони виберуть цей шлях”.

“Ми завжди чітко давали це зрозуміти. І я хочу зазначити, – це стосується й того, як Кремль спочатку відреагував на заяви України, – ми завжди підтримували дипломатію, коли Україна до неї готова. Але ніколи не було зрозуміло, чи справді Кремль готовий до реальної дипломатії”, – додав Міллер.

Представник Держдепу запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Україну. “Якщо і коли вони вважатимуть подальші дипломатичні кроки з Росією доречними, ми підтримаємо їх у цьому рішенні”, – підкреслив він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦