Україна переживає екстремальну спеку. Протягом найближчих днів температура досягне свого піку, місцями досягаючи +40…+42 °С, що є абсолютними рекордами.

Найближчими днями в центральних, південних та східних регіонах температура може досягти +40…+42 °С. Синоптики Наталія Діденко та Ігор Кибальчич попереджають про екстремально високу температуру та небезпеку пожеж.

Читайте також: У небі над Україною помітили загадкове явище – фото

Спека вже спричинила низку проблем. У Рівному, наприклад, лелека звернувся по воду до правоохоронців на блокпості, і поліцейські напоїли птаха. Громадські організації закликають українців допомагати тваринам, які страждають від спеки.

Спека не відступає

Автомобілі плавляться під сонцем, а у Львові поливають колії, щоб уникнути їхнього деформування. У Львові також пройшла гроза, яка спричинила збої в електропостачанні та падіння дерев. Блискавка тричі влучала в контактну мережу, але пошкодження вже усунули, і електротранспорт працює у звичному режимі.

Через спеку українці масово відвідують пляжі. Проте відпочинок біля води приніс і трагічні наслідки – минулими вихідними на водоймах загинуло 66 осіб, серед них 10 дітей.

Синоптики прогнозують, що полегшення прийде після 18 липня. Зокрема, на Київщині та в столиці температура дещо знизиться, і дихати стане легше.

На найближчі дні українцям радять дотримуватись правил безпеки, носити панамки та запасатися водою, щоб пережити цей період екстремальної спеки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦