Після перельоту кордону шахеди зникають у Гомельській області 

Вночі з 15 на 16 липня черговий російський безпілотник типу “Шахед” залетів на територію Білорусі. Про це повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

Це вже третій випадок за останній тиждень, коли ворожий дрон порушує повітряний простір Білорусі.

Як зазначають у спільноті “Беларускі Гаюн”, перший сигнал про проліт БПЛА надійшов з українського Telegram-каналу “Миколаївський Ваньок” о 04:10 16 липня.

“Останній мопед вирішив виїхати з України і полетів дивитися Білорусь”, – йшлося в повідомленні.

Експерти “Беларускі Гаюн” підтвердили факт прольоту безпілотника та відстежили його маршрут.

“За нашими даними, “Шахед” залетів у повітряний простір Білорусі в районі села Біла Сорока на території Поліського радіаційно-екологічного заповідника і рухався на північ, у напрямку Хойників. Далі БПЛА здійснив поворот на південний схід і, минаючи Брагін, попрямував у бік населеного пункту Комарин”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У ракеті X-101, яка атакувала Охматдит, знайшли західні чипи

Згідно з інформацією “Беларускі Гаюн”, дрон-камікадзе покинув повітряний простір Білорусі близько 05:00 16 липня.

Важливо зазначити, що це вже третій випадок за останній тиждень, коли російські безпілотники порушують повітряний простір Білорусі.

12 липня один з ворожих дронів пролетів над 350 кілометрами білоруської території, а 13 липня ще один “Шахед” залетів у повітряний простір Білорусі і пролетів над Жлобіно, Могільовом та Мінськом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦