Президент України Володимир Зеленський анонсував підготовку плану до другого Саміту миру, який передбачає реалізацію десяти пунктів Формули миру. Під час пресконференції 15 липня він повідомив, що на саміт буде запрошено й Росію.

Першим етапом підготовки стане зустріч на рівні міністрів і радників з безпеки для аналізу висновків першого Саміту миру. Вона запланована на кінець липня – початок серпня і, за словами Зеленського, відбудеться в Катарі. Основною темою стане енергетична безпека, а на зустрічі буде розроблено відповідний план.

Наступним кроком стане зустріч у Туреччині в серпні, де обговорюватимуться питання вільного мореплавства та продовольчої безпеки. На цій зустрічі також буде сформульовано конкретний план дій.

Читайте також: НАТО надасть Україні життєво важливу допомогу – Столтенберг

У вересні відбудеться зустріч в Канаді, присвячена обміну полоненими та поверненню дітей. Зеленський зазначив, що якщо ці три пункти будуть успішно реалізовані, то план по всіх десяти пунктах Формули миру буде завершено до листопада.

Президент підкреслив, що до другого Саміту миру все буде готово, і на ньому обов’язково мають бути присутні представники Росії. Він також заохотив інші країни приєднуватися до Саміту зі своїми пропозиціями, що може залучити додаткові країни, окрім союзників України з ЄС і НАТО.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦