З настанням літньої спеки багато людей страждають від високих температур. Щоб зробити цей період комфортнішим і безпечнішим, варто дотримуватися кількох простих порад. Ними поділилися експерти з Real Simple.

1. Пийте більше води

Гідратація є ключовим елементом у боротьбі зі спекою. Пийте більше води, щоб уникнути зневоднення. Рекомендується пити воду протягом дня, навіть якщо не відчуваєте спраги. Уникайте вживання алкоголю та кофеїну, оскільки вони можуть сприяти зневодненню.

2. Обирайте легкий одяг

Носіть світлий і легкий одяг з натуральних тканин, таких як бавовна або льон. Такий одяг дозволяє шкірі дихати і запобігає перегріванню. Уникайте щільного та синтетичного одягу, який може утримувати тепло.

3. Залишайтеся в прохолодних приміщеннях

Під час найвищих температур, зокрема в обідній час, намагайтеся залишатися в прохолодних приміщеннях. Використовуйте кондиціонери або вентилятори, щоб охолодити повітря в кімнаті. Якщо у вас немає кондиціонера, скористайтеся прохолодними душами для зниження температури тіла.

Раніше: Тепловий удар: як розпізнати та що робити

4. Обирайте правильний час для активностей

Плануйте фізичну активність на ранок або вечір, коли температура є нижчою. Уникайте інтенсивних фізичних навантажень у найспекотніші години дня. Якщо вам потрібно бути на відкритому повітрі, робіть часті перерви в тіні та пийте багато води.

5. Харчуйтеся легко

Уникайте важкої та жирної їжі під час спеки. Обирайте свіжі фрукти, овочі та легкі салати, які допоможуть вам почуватися свіжішими і не перевантажуватимуть організм. Солодкі та солоні закуски можуть сприяти зневодненню, тому краще їх уникати.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦