Ситуацію в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка ретельно перевірять 

Днями військовий журналіст Юрій Бутусов звинуватив у некомпетентності нового командира 59-ї бригади імені Якова Гандзюка Богдана Шевчука.

Його слова підтверджували у соцмережах й військовослужбовці. Зокрема, захисниця “Азовсталі” Катерина Поліщук, відома як “Пташка”, звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням провести розслідування діяльності командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука.

Вона стверджувала, що Шевчук причетний до “злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям і здоров’ям особового складу, а також дій, які призвели до загибелі значної кількості військовослужбовців, включно з високопосадовцями”.

На звернення Катерини Поліщук відреагував головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Раніше: Зеленський висловився про замороження війни з РФ

Як повідомили у Генеральному штабі, головком разом з начальником Військової служби правопорядку ЗСУ відвідають зону відповідальності 59-ї бригади для перевірки командування, яке звинувачують у великих втратах особового складу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦