Депутатка пов’язує це з критикою в бік військового керівництва країни

Мар’яну Безуглу зняли з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Вона вважає, що це рішення пов’язане з її критичними висловлюваннями щодо проблем у Збройних силах України. Про це народна депутатка повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Безугла стверджує, що її звільнення стало відповіддю на висловлену нею правду про проблеми у ЗСУ та звернення військових. Вона зазначила, що комітет вважає, що подібні висловлювання можуть дискредитувати військове керівництво.

Чотири нардепи утрималися від голосування, але більшістю голосів було вирішено позбавити Безуглу її посади. Вона зазначила, що комітет фактично не працює, а його підкомітети функціонують лише формально. Попри зняття з посади, Безугла залишається заступницею голови комітету, його членом та народним депутатом.

Також читайте: Сирський відреагував на скандал у 59-й бригаді

Останнім часом Мар’яна Безугла неодноразово критикувала військове керівництво. Вона подала заяву до Державного бюро розслідувань на головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, звинувативши його в перешкоджанні її діяльності як народного депутата. Також вона висловила незадоволення роботою Командування Повітряних сил ЗСУ, звинувачуючи їх у недостатній протидії ворожим ударам.

Крім того, Безугла критикувала міністра оборони Рустема Умєрова за відсутність чіткого плану щодо потреби в озброєнні для боротьби з російською агресією. Вона стверджує, що без плану неможливо визначити, яку саме зброю необхідно закуповувати для ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦