Зростання цін на електроенергію та пальне призведе до чергового витка здорожчання продуктів в Україні.

Хліб та молочні продукти: Очікується, що ціна на хліб зросте на 30% через зростання вартості борошна, перебої з електропостачанням та брак персоналу. Молочні продукти також здорожчають через необхідність безперебійного електропостачання для їх зберігання.

Інші продукти: Рибні консерви, соняшникова олія, майонез, цукор також подорожчають на 5-15% через девальвацію гривні, здорожчання логістики та нестабільне електропостачання.

Читайте також: Чи підвищать зарплату українцям 2024 року

Мережі супермаркетів: АТБ вже оголосило про подорожчання рибних консервів, соняшникової олії та майонезу в червні-липні. “Ашан” також підвищив ціни на хліб та цукор. “Сільпо” та “Фора” поки що не повідомляли про зростання цін, але зменшили асортимент швидкопсувних товарів та мають перебої з постачанням локальних продуктів.

Оливкова олія: Ціна на оливкову олію досягла максимуму через дефіцит продукту та запровадження деякими країнами заборон на експорт. В Європі ціна на оливкову олію зросла на 45-60%, в Україні очікується подібне зростання.

Загалом, очікується, що ціни на продукти в Україні в найближчі місяці зростуть значно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦