ЗСУ здобувають локальні успіхи, але для масштабних контратак потрібна зброя від Заходу

Російські війська вже відчувають на собі наслідки українських контратак, які стають дедалі потужнішими. Проте, для  здійснення широкомасштабних наступальних операцій ЗСУ потребують  більшої підтримки з боку Заходу.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

“З середини травня українські сили провели ряд тактично важливих і успішних контратак на півночі Харківської області та в напрямку Кремінної на Донбасі”, – йдеться у звіті ISW.

Ці локальні наступи змусили окупантів передислокувати свої підрозділи, а також розподілити сили ПДВ по всій лінії фронту.

Раніше: ЗСУ досягли успіхів на Харківщині: звіт аналітиків ISW

“Росія перекинула підрозділи 810-ї морської піхотної бригади та  батальйонну тактичну групу 9-ї мотострілецької бригади на північ  Харківської області в середині червня. Інші підрозділи цих бригад  залишалися поблизу Кринок і Торецька”, – зазначають аналітики.

Поділ та розгортання підрозділів ПДВ по фронту свідчать про те, що  російські війська  не в змозі утримувати статичну лінію оборони.

“Це свідчить, що лінія фронту не така статична, як її оцінює російський диктатор Володимир Путін”, – йдеться у звіті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦