В Україні в середині липня очікується полегшення від аномально спекотної погоди.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.

Читайте також: На Закарпатті огородили річку Тису колючим дротом

За його прогнозом, до середини липня країну накриє аномально спекотна та суха погода з можливими температурами до +40 °С. Зокрема, з 14 липня очікується прихід гарячої повітряної маси з пустель Середньої Азії, що призведе до високого атмосферного тиску і, як наслідок, відсутності значних опадів. Лише в західних регіонах можливі локальні грозові зливи. Температура повітря в цей період буде значно вищою за норму, і в окремих місцях можуть бути встановлені нові температурні рекорди.

Спека в Україні
Спека в Україні

Проте, у другій і третій декадах липня очікується зниження температури. Це відбудеться завдяки ослабленню блокувального антициклону та активізації синоптичних процесів із заходу. Незважаючи на це, середньодобові температури все ще залишатимуться вищими за норму. Щодо опадів, то вони будуть випадати нерівномірно, причому найбільше дощитиме в західних областях, тоді як на півдні та сході дощів не очікується.

Раніше синоптики повідомляли, що пік спеки очікується з 12 до 15 липня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦