Клаус Йоганніс розкритикував Альянс за недостатню допомогу Україні

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що країни НАТО передали Україні лише половину обіцяної допомоги, і цього недостатньо для її захисту від російської агресії. Він закликав надати більше підтримки, щоб Україна могла ефективно протистояти агресору.

Про це Йоганніс повідомив виданню The Guardian. Він підкреслив, що реальна допомога становить лише половину від обіцяного обсягу, і цього не вистачає для повноцінної оборони. “Якщо ми хочемо, щоб Україна перемогла, ми повинні допомагати більше”, – сказав президент.

Президент Румунії Клаус Йоганніс

Йоганніс також зазначив, що в підсумковій заяві саміту НАТО буде оголошено про плани посилити протиповітряну оборону на східному фланзі альянсу через випадки падіння безпілотників на територію Румунії.

Читайте також: НАТО надасть Україні життєво важливу допомогу – Столтенберг

Крім того, Румунія передасть Україні одну зі своїх систем Patriot для зміцнення протиповітряної оборони. Водночас країна очікує на адекватну компенсацію від США та НАТО, зокрема отримання ще одного комплексу Patriot у майбутньому.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦