Ціни на кавуни в Україні знизилися на 47% 

У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року саном на липень в Україні ціни на кавуни знизилися майже вдвічі. 

Згідно з аналітиками проєкту EastFruit, причиною такого зниження стала низька споживча активність. Українські виробники баштанних культур стикаються зі значними труднощами через падіння попиту на кавуни, що спричиняє швидке зниження цін. Урожай опиняється під загрозою через аномальну спеку, яка призводить до сонячних опіків на плодах і ще більше ускладнює їх збут.

Експерти пояснюють, що продавці намагаються швидко реалізувати продукцію через пошкодження врожаю від спеки. В деяких регіонах вже зафіксовані випадки сонячних опіків на кавунах, що ще більше ускладнює ситуацію.

Раніше: Ціни на картоплю злетіли: в Україні вони втричі вищі, ніж торік

За даними щоденного моніторингу EastFruit, станом на 9 липня ціни на кавуни впали до 10-18 грн/кг (0,25-0,44 дол./кг), що в середньому на 40% дешевше, ніж тиждень тому. Основною причиною різкого падіння цін є сезонне збільшення пропозиції місцевих кавунів. Одночасно, посуха, що спостерігається в декількох областях, негативно впливає на якість плодів, створюючи додатковий тиск на ціни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦