Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що найбільшим ризиком для Альянсу стане перемога Росії у війні проти України.

Про це він сказав на відкритті саміту НАТО у Вашингтоні 9 липня, повідомляє DW.

Читайте також: НАТО надасть Україні життєво важливу допомогу – Столтенберг

Столтенберг закликав країни НАТО посилити підтримку України в її боротьбі проти російської агресії. Він підкреслив, що результат цієї війни матиме вирішальне значення для глобальної системи безпеки на десятиліття вперед.

НАТО

За його словами, з агресивною росією як сусідом немає безризикових варіантів. Найбільшим ризиком стане перемога РФ в Україні, а НАТО не може цього допустити.

Генсек НАТО також зазначив, що успіх росії у війні надихне авторитарних лідерів у інших країнах, таких як Іран, Північна Корея та Китай. Він закликав до рішучої підтримки свободи та демократії.

Столтенберг також підтримав подальше розширення НАТО, включаючи прийняття нових країн, таких як Україна. Він наголосив, що після завершення “холодної війни” розширення Альянсу об’єднало Європу, сприяло інтеграції та принесло континенту мир і процвітання. Сьогодні, як і тоді, необхідно проявити ясність і рішучість.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦