Об’єднані Арабські Емірати активно допомагають повернути українців додому

9 липня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про черговий обмін полоненими, який має відбутися найближчим часом.

Цього разу акцент буде зроблений на поверненні жінок-військовополонених. В організації обміну допомагають Об’єднані Арабські Емірати.

Омбудсман також поділився своїми очікуваннями щодо подальших обмінів та налагодження комунікації з РФ та Білоруссю:

Великий обмін “всіх на всіх” найближчим часом малоймовірний. Різниця в цифрах затриманих громадян України та РФ занадто суттєва.

Також читайте: Україна змінює правила виїзду чоловіків за кордон

Переговори про всі категорії українських полонених з Росією тривають. РФ готова до обмінних процесів, але не демонструє готовності до швидких масштабних обмінів.

Існує “хоча б якийсь канал комунікації” з Білоруссю. Звідти вже вдалося повернути 5 українців, включаючи обвинуваченого у підриві літака А-50.

Умови утримання українців у Білорусі кращі, ніж у РФ. Там не застосовують тортур, а харчування та умови тримання більш-менш нормальні.

Лубінець закликав до подальшої консолідації зусиль для звільнення всіх українських полонених.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦