У Вашингтоні засудили російський ракетний удар по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві, назвавши його жахливим актом агресії.

Офіційний представник Держдепартаменту США Деніел Сайзек в інтерв’ю “Телеграфу” заявив, що цей напад демонструє повне ігнорування Кремлем будь-яких норм і правил, включаючи правила війни, а в Кремлі є “дуже безсовісні люди, котрі готові майже на все”.

Читайте також: В Охматдиті втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію

Сайзек підкреслив, що цей інцидент показує, наскільки важливими є системи протиповітряної оборони для України. Він зазначив, що США продовжуватимуть надавати Україні ППО і закликатимуть інших партнерів робити те саме, щоб захистити цивільне населення.

Київ обстріл Охматдит

За словами американського чиновника, Кремль готовий на все, не поважає жодних норм. Тому пріоритетом для США є надання Україні систем ППО та необхідних боєприпасів.

Він також наголосив на важливості надання Україні зброї для нанесення ударів по російських силах, включаючи ті, що знаходяться на території Росії, щоб зменшити або припинити такі атаки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦