Російська армія, ймовірно, використала нову тактику під час ракетного удару по Києву 8 липня, щоб максимально збільшити шкоду.

Інститут вивчення війни (ISW) повідомив про це у своєму новому звіті.

Читайте також: Експерт спростував фейк РФ про атаку на Охматдит ракетою NASAMS

Згідно з інформацією від аналітиків ISW, коментарі колишнього речника Повітряних сил Юрія Ігната свідчать про те, що росія постійно вдосконалює свої безпілотники, крилаті та балістичні ракети, оснащуючи їх новими технологіями, такими як радіолокаційні та теплові пастки. Ігнат пояснив, що 8 липня російські крилаті ракети летіли на надмалих висотах, що ускладнює їх виявлення та знищення, і це може призвести до серйозних наслідків на землі.

ISW також зазначає, що українська система ППО досі успішно збивала певні типи російських крилатих ракет, зокрема старі моделі Х-101. Однак, якщо припущення Ігната про удари на низьких висотах вірні, це може свідчити про зміну тактики або технологій з боку РФ.

Раніше Ігнат пояснював, що російські сили використовують нові тактичні прийоми, такі як запуск безпілотників без навігації та сигналу GPS, щоб запобігти їх виявленню. В ISW вважають, що Росія намагається заблокувати електромагнітні сигнатури своїх безпілотників до останнього моменту, аби уникнути їх виявлення українськими силами. Це дозволяє ракетам наблизитися до цільової точки, перш ніж їх можна буде виявити.

Американські експерти нагадують, що з початку повномасштабного вторгнення РФ постійно адаптує свою тактику ракетних атак проти України. Удари 8 липня представляють новий і адаптований підхід, на який Україні доведеться реагувати, використовуючи західні системи протиповітряної оборони, яких вона гостро потребує.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦