Це демонструє підтримку союзниками України на її шляху до членства в НАТО

Очікується, що лідери НАТО на саміті, який розпочнеться 9 липня, офіційно визначать шлях України до членства в Альянсі як “незворотній”, повідомляє CNN.

Цей ключовий момент підкреслюється у проєкті комюніке саміту, який наразі обговорюється. Офіційний представник США, який побажав зберегти анонімність, повідомив CNN, що Білий дім підтримує формулювання “незворотній”, за умови, що воно буде супроводжуватися чітким підтвердженням необхідності продовження Україною демократичних реформ.

Хоча деякі європейські партнери наполягають на більш жорстких формулюваннях щодо євроатлантичного майбутнього України, представники США та Німеччини пропонують використовувати більш м’яке формулювання “міст” до членства.

Також читайте: Орбан поділився думками Путіна щодо перемовин та припинення вогню в Україні

Незважаючи на це, високопосадовець адміністрації США зазначив, що Альянс “зробить нові важливі заяви про те, як ми збільшуємо військову, політичну та фінансову підтримку України з боку НАТО” в рамках “мосту до членства”.

Офіційні особи США, згідно з протоколом, уникають публічного обговорення деталей спільного комюніке до початку саміту 9 липня.

З усім тим, Майкл Карпентер, старший радник з питань Європи Ради національної безпеки США визнав значну увагу до того, що союзники по НАТО скажуть про шлях України до членства у декларації саміту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦