У Закарпатській області вздовж річки Тиса, відомої як “річка смерті”, встановили загородження з колючого дроту через часті випадки загибелі людей, які намагаються нелегально перетнути кордон.

Це стало реакцією на численні спроби чоловіків призовного віку втекти до Румунії, повідомляє ТСН.ua.

Читайте також: На кордоні з Польщею очікуються труднощі для українців

Згідно з відеоматеріалами, що поширюються в Мережі, тепер доступ до річки з траси заблоковано. Держприкордонслужба поки не коментує ці заходи, але користувачі припускають, що вони пов’язані з недавніми випадками нелегальних спроб переплисти Тису. Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомляв про кількість загиблих, які намагалися перетнути річку.

Багато чоловіків за гроші хочуть перетнути повноводну крижану Тису, часто без належного обладнання. До всього, річка має небезпечну течію, дуже холодну воду, круті береги та засмічене дно.

Річка Тиса

Держприкордонслужба попереджає про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення прикордонного законодавства, а також про ризики для життя та здоров’я. З початку повномасштабного вторгнення в Тисі загинуло майже три десятки людей.

У травні в річці знову було знайдено тіло чоловіка, якого виявили румунські прикордонники. Пізніше було знайдено ще три тіла, з яких двох вдалося ідентифікувати.

Попри ці смертельні випадки, деякі ухилянти продовжують намагатися перетнути річку. Нещодавно прикордонники затримали групу чоловіків, які заплатили місцевому мешканцю від $7000 до $8000 за нелегальний супровід до кордону. Їх було затримано разом з “гідом” і доставлено до прикордонного підрозділу для складання адмінпротоколів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦