ГУР нібито збиралася завербувати російського льотчика та переконати його переправити ракетоносець в Україну

ФСБ заявила про запобігання спробі викрадення стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, здатного нести ядерну зброю. За версією спецслужби, українська розвідка намагалася завербувати російського льотчика для виконання цього завдання.

Згідно з повідомленням ФСБ, українська розвідка планувала завербувати російського військового льотчика та умовити його перелетіти літаком в Україну. Льотчику нібито обіцяли грошову винагороду та італійське громадянство в обмін на виконання цього завдання.

Раніше: росія застосувала нову тактику під час ракетної атаки на Київ: аналіз ISW

ФСБ також опублікувала коментар самого льотчика, який розповів, що з ним зв’язався агент української розвідки, який представився як Павло. За його словами, агент не приховував, що працює на українські спецслужби та почав із погроз на адресу його родичів, вимагаючи дані про літаки та техніку. Льотчик заявив, що повідомив про це командуванню.

Крім того, ФСБ показала скриншоти листування льотчика з агентом, фотографії пачок стодоларових купюр та італійський паспорт на ім’я Olena Holub.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦