Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що ракетний удар по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві здійснила російська ракета Х-101/555, а не ракета AIM-120A від системи NASAMS, як стверджує російська пропаганда.

Як повідомив оглядач групи “Інформаційний спротив” на своїй Facebook-сторінці, руйнування, завдані “Охматдиту”, відповідають потужності півтонного заряду ракет серії Х-101/555, тоді як ракета AIM-120A має значно меншу бойову частину і не могла б спричинити такі пошкодження.

Читайте також: В Охматдиті втрачено єдину в країні онкогематологічну лабораторію

Російська пропаганда поширює ретушовані стоп-кадри з відео, намагаючись довести, що удар по лікарні був завданий ракетою NASAMS. Однак, як стверджує Коваленко, оригінальне відео чітко показує особливості російської ракети, такі як потрійне хвостове оперення, овальний носовий обтічник, стабілізаційне крило та турбореактивний двигун Р95-300.

Експерт висловив переконання, що на засіданні Ради Безпеки ООН 9 липня представники Росії спробують використати фальшиві докази для підтвердження своїх заяв. Проте, оригінальне відео і надані докази чітко спростовують ці фейки.

Російська ракета Х-101

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦