Українські військові досягли значних успіхів під час контратак у Харківській області, зокрема на північ від Харкова.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті.

Читайте також: Росія втратила десятки тисяч солдатів у Часовому Яру

За даними аналітиків ISW, українські сили просунулися на північний захід від села Глибоке, проводячи контратаки в цьому районі. Цю інформацію підтверджують геолокаційні кадри, опубліковані 6 липня.

Російські військові блогери також зазначають, що українські війська регулярно контратакують поблизу Глибокого та просуваються до села з південного заходу. Окрім того, українські захисники здійснюють рейди в районах Липців та Тихого, шукаючи слабкі місця в російській обороні.

Водночас 6 і 7 липня російські сили продовжували наземні атаки на північ від Харкова, зокрема в районах Липців, Глибокого, Вовчанська та поблизу Стариці.

Російські пропагандисти також заявляють, що їхні війська відновили контроль над позиціями на вулицях Короленка та Соборній у центрі Вовчанська.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦