З 17 липня чоловікам при виїзді з України знадобляться військово-облікові документи 

Від 17 липня 2024 року під час перетину кордону України на виїзд у всіх чоловіків віком від 18 до 60 років буде перевірятися наявність військово-облікового документа. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

виїзд за кордон

Ось що зміниться:

Військово-обліковий документ (паперовий або електронний) буде обов’язковим для всіх чоловіків віком від 18 до 60 років при виїзді з України.

Прикордонники перевірятимуть інформацію у військово-облікових документах та зможуть за допомогою системи “Оберіг” перевірити правдивість даних.

Категорії осіб, яким дозволено виїзд за кордон, залишаються незмінними.

Також читайте: Мер російського Моршанська зробив дивакувату заяву про війну в Україні

Важливо: Військово-обліковий документ може бути як у паперовій формі, так і в електронній. QR-код згенерований у мобільному додатку “Резерв+” прирівнюється до електронного військово-облікового документа.

Прикордонники мають доступ до системи “Оберіг”, що дозволяє їм перевірити достовірність інформації у військово-облікових документах.

ДПСУ закликає чоловіків віком від 18 до 60 років завчасно подбати про отримання або оновлення військово-облікового документа, щоб уникнути затримок на кордоні з 17 липня 2024 року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦