Малі, Нігер та Буркіна-Фасо утворили військовий альянс

Малі, Нігер та Буркіна-Фасо, де влада перейшла до військових хунт, утворили військовий альянс під час саміту в Ніамеї, Нігер. Лідери цих країн давно симпатизують Кремлю і підтримують дружні стосунки з Москвою, повідомляє DeepState.

За словами Абдурахмана Чіані, лідера Нігеру, ці країни остаточно відвертаються від західноафриканського блоку ECOWAS, з якого вони вийшли ще у січні 2024 року після серії переворотів. Хунти критикують ECOWAS за тісні зв’язки з країнами Заходу, насамперед Францією та США.

африка путін

На саміті було підписано договір про створення конфедерації “Альянс держав Сахеля”, яка має зміцнити незалежність і сприяти миру та сталому розвитку. Лідер Буркіна-Фасо Ібрагім Траоре зазначив, що альянс має великий природний потенціал, що забезпечить краще майбутнє для народів трьох країн.

Також читайте: Орбан поділився думками Путіна щодо перемовин та припинення вогню в Україні

Лідери також звернулися до Росії за військовою допомогою. Експерти вважають, що розрив відносин із США та Францією був попередньою умовою для співпраці з Росією у військовій сфері.

У цих країнах вже кілька років перебувають найманці ПВК “Вагнер”, а російська військова присутність зберігається й досі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦