Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що НАТО підготує додатковий пакет допомоги Україні до саміту Альянсу у Вашингтоні.

Новий пакет включатиме додаткові системи протиповітряної оборони та боєприпаси, а також іншу життєво важливу допомогу для українців. Про це Столтенберг сказав в етері програми Face The Nation.

Читайте також: Столтенберг сподівається на вступ України в НАТО протягом 10 років

Столтенберг зазначив, що всі союзники погодилися на необхідність збільшення допомоги Україні. Він наголосив, що до саміту, який розпочнеться наступного тижня, очікуються нові оголошення щодо посилення ППО та постачання боєприпасів.

Столтенберг

Крім того, на саміті буде представлено нові ініціативи щодо безпекової допомоги Україні, зокрема створення логістичного центру в Німеччині. Цей центр зберігатиме техніку для тренування українських Збройних сил.

За його словами, ухвалюються важливі рішення щодо посилення підтримки Україні, і НАТО візьме на себе координацію допомоги у сфері безпеки. Він наголосив про створення командування в Німеччині та створення логістичних центрів на сході Альянсу для подолання технічних викликів та проведення навчань для українських сил.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦