Весільна сукня Вікторії Бекхем, яка коштувала 100 тисяч доларів, залишилася в пам’яті багатьох шанувальників та дизайнерів.

4 липня 1999 року в ірландському замку Латтрелстоун пройшло весілля співачки Вікторії Адамс та футболіста Девіда Бекхема. Ця подія стала нагодою пригадати, як створювалося головне вбрання нареченої.

Читайте також: Принцеса Кейт розповіла, коли з’явиться на публіці наступного разу

Автором сукні стала відома дизайнерка Вера Вонг. Вікторія прагнула отримати просту, але елегантну сукню. Вонг черпала натхнення з вбрань середньовічних монархів, тому сукня була пошита з 50 метрів важкого атласу кремового кольору, а не з шовку чи фатину. Шлейф довжиною шість з половиною метрів та жорсткий корсет додавали сукні розкішності. Корсет створив відомий бренд Mr Pearl, заснований Марком Ерскіно-Пуленом. Тканини для сукні були замовлені в Італії.

До образу нареченої додалися туфлі від Manolo Blahnik, діамантовий хрест, подарований Девідом, та золота діадема з діамантами, розроблена дизайнером Слімом Барреттом.

Ця діадема, відома як “На схід від Парижа”, у 2013 році була продана на аукціоні Bonhams у Лондоні за 40 тисяч доларів.

Тіара Вікторії Бекхем

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦