Президент України Володимир Зеленський закликав Дональда Трампа розкрити деталі свого плану щодо припинення війни з Росією, наголосивши на необхідності збереження суверенітету України.

В інтерв’ю Bloomberg Зеленський заявив, що готовий зустрітися з Трампом, щоб обговорити пропозиції його команди, але застеріг, що будь-які плани не повинні ставити під загрозу незалежність України.

Читайте також: Дебати Байдена і Трампа: головні заяви

Президент також висловив занепокоєння через затримки у постачанні зброї від західних союзників. Зеленський наголосив, що якщо Трамп має конкретні ідеї щодо завершення війни, він повинен поділитися ними зараз, щоб Україна могла підготуватися і оцінити можливі ризики для своєї державності.

Зеленський

Нагадаємо, Трамп раніше заявляв, що змусить Зеленського і російського диктатора Володимира Путіна знайти спільну мову і завершить війну ще до своєї інавгурації, якщо буде обраний президентом. Водночас він уникає конкретних деталей щодо своїх планів перемовин з лідерами України та Росії.

Зеленський також підкреслив, що Україна не готова поступатися Кримом і Донбасом заради припинення вогню та встановлення миру.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦