Колишній головком відбув з дипломатичною місією до Британії

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виїхав до Лондона для виконання нових обов’язків посла України. Ця новина набула розголосу після інформації від джерел, що підтвердили його від’їзд 3 липня.

Попри те, що про призначення Залужного на посаду посла стало відомо ще на початку березня, він вперше виїхав до британської столиці тільки зараз.

Валерій Залужний

Також читайте: У кабінеті Залужного та його помічника знайшли прослушку: що відомо

Звільнення з посади головнокомандувача ЗСУ та процес призначення Залужного затягнулися майже на пів року. Як стало відомо, під час цього періоду він проходив навчання у Дипломатичній академії. Колишній генерал попросив не розголошувати інформацію про його приїзд до Лондона ще два тижні. Залужний зможе розпочати виконання своїх обов’язків після вручення вірчих грамот британському королю.

Залужний, відомий своєю роллю у зміцненні обороноздатності України під час війни, отримав неоднозначні відгуки щодо свого нового призначення. Багато українців вважали його ключовою фігурою у військовому керівництві, однак він вирішив прийняти новий виклик у дипломатії. Раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Лондон вже погодив кандидатуру Залужного на посаді посла.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що нова посада для Залужного буде нелегкою через відсутність дипломатичного досвіду. Однак, Залужний має шанси стати гарним послом завдяки своїм лідерським якостям та бажанню навчатися новому. Важливо, що на цю посаду призначено людину з високим рівнем довіри як в Україні, так і серед західних партнерів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦