Посаду прем’єра обійняв лідер лейбористів Кір Стармер

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак після поразки на парламентських виборах зустрівся з королем Великої Британії Карлом III й подав офіційне прохання про відставку. Новим прем’єром країни став лідер лейбористів Кір Стармер.

Сунак перепросив перед народом за програш на виборах та заявив, що залишиться на посаді лідера партії до призначення наступника.

Ріші сунак
Rishi Sunak

“Я віддав цій роботі всього себе, але ви надіслали чіткий сигнал, що уряд Сполученого Королівства має змінитися. І ваша думка — єдине, що має значення. Я почув ваш гнів, ваше розчарування, і я беру на себе відповідальність за цю поразку”, – сказав Сунак у прощальній промові.

Також читайте: Залужний виїхав з України – ЗМІ

Він побажав удачі лідеру лейбористів Кіру Стармеру на посаді прем’єр-міністра, заявивши, що він «порядна, публічна людина” і що він його поважає.

Тим часом лідер лейбористів Кір Стармер офіційно став прем’єр-міністром Великої Британії. Він отримав благословення короля Карла III на формування уряду.

Після перемоги він заявив, що “зміни розпочинаються зараз”.

“Змінена Лейбористська партія, готова служити нашій країні, готова повернути Британію на службу трудівникам”, – додав він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦