Президент України покладається на зусилля США і Китаю

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що США та Китай можуть припинити війну в Україні, якщо вони об’єднають зусилля і подолають розбіжності у поглядах.

Зеленський підкреслив, що Китай має значний вплив на Росію через її залежність від китайського ринку експорту, і це може стати ключовим фактором у мирному процесі.

В інтерв’ю для Bloomberg Зеленський наголосив, що Китай та США могли б працювати разом, щоб зупинити російську агресію проти України.

Зеленський також додав, що крім Китаю, важливу роль у досягненні миру може відіграти Глобальний Південь.

Також читайте: У Зеленського сказали, чи готові обміняти території на мир з росією

Раніше, 23 травня, уряди Бразилії та Китаю оприлюднили спільну заяву щодо вирішення конфлікту між Росією та Україною, в якій вони закликали до політичних переговорів заради досягнення миру. На відміну від китайського мирного плану, представленого у лютому 2023 року, цей план містить шість пунктів замість дванадцяти. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦