США змінюють хід війни в Україні своєю допомогою

Вашингтон залишається головним постачальником озброєння для України, надаючи їй критичну допомогу, яка впливає на перебіг війни.

Зокрема, США перенаправили Україні ракети для ЗРК Patriot та NASAMS, що раніше були призначені для інших країн. Це рішення може затримати постачання зброї для союзників, але воно дає Україні кращі шанси захистити себе від російських ракетних атак.

зброя війна ЗСУ

Румунія передала Україні одну зі своїх батарей Patriot, а Нідерланди планують зробити те ж саме. США також можуть надати Україні пускові установки та радари Patriot, що значно посилить її ППО.

ATACMS – ці ракети дальньої дії з радіусом дії 300 км стали ключовим фактором у війні. Україна використовує їх для ударів по російських складах, штабах, аеродромах та інших цілях. США поновили виробництво ATACMS, щоб задовольнити зростальну потребу України в цій зброї, пише BBC.

Javelin та інша зброя:

США постачають Україні широкий спектр протитанкової та іншої зброї, яка використовується для стримування російського наступу. Ця зброя також використовується для переозброєння нових українських підрозділів.

Також читайте: Зеленський назвав країни, які можуть зупинити війну в Україні

Авіація:

Хоча Україна не отримує західні винищувачі, вона використовує свої Міг-29 для підтримки сухопутних військ. США та інші країни можуть надати Україні літаки, які більше підходять для наземних ударів.

Загалом, допомога США у сфері озброєння відіграє вирішальну роль у здатності України захищати себе від російської агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦