Олександр потрапив у полон під час виконання бойового завдання та пробув у неволі майже 2 роки

Військовослужбовці загону спеціальної розвідки ВМС ЗСУ “Янголи” провели успішну спецоперацію з евакуації морського піхотинця Олександра, який 1,5 року перебував у полоні у російських окупантів.

Олександр потрапив у полон під час виконання бойового завдання. Протягом 1,5 років він зазнав тортур та знущань з боку ворога. З перших днів полону “Янголи” розпочали пошуки шляхів його повернення, а також підтримували зв’язок з матір’ю Олександра.

“Рік тому, на день морської піхоти, “Янголи” приїхали і пообіцяли його повернути. Минув рік і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити. Дуже дякую хлопцям за те, що повернули мого сина”, – поділилася емоціями мати Олександра.

Читайте також: Замість членства в НАТО союзники можуть запропонувати Україні альтернативу

Морська піхота ЗСУ

Завдяки злагодженій роботі спецпризначенців та Управління розвідки Командування ВМС ЗС України, Олександра вдалося звільнити.

“Ми пам’ятаємо про всіх. Про кожного матроса, кожного офіцера. Так, на жаль, багато наших хлопців у полоні, але ми усіх намагаємось повернути”, – зазначив командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

Олександр став 69-м, кого “Янголам” вдалося врятувати з полону. Крім евакуації людей, загін виконує й інші бойові завдання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦