Синоптики назвали небезпечні дати

Україну вже наступного тижня накриє спека, з  температурами, що сягатимуть +41 градуса. Про це попереджають синоптики метеоресурсу Tropical Tidbits, оголошуючи про небезпечні дати.

Пік спеки очікується 8, 10 та 12 липня. Найвищі температури прогнозуються на півдні країни, де стовпчик термометра може піднятися до +39°C. На сході очікується до +39°C, у центрі — до +35°C, а на заході — до +31°C.

море купатися відпочинок

Детальний прогноз на липень:

Перша декада: спека охопить більшу частину України, з максимальними денними температурами +34…+39°C у центральних, південних та східних областях. Західні та північні регіони очікують більш комфортну погоду з дощами.

Також читайте: Скільки води потрібно пити й коли рідина шкодить організму

Друга та третя декади: спека трохи спаде завдяки ослабленню антициклону, але все ще буде вище норми. Опади розподіляться нерівномірно, з перевагою в західних регіонах. Можливі грози з шквалами та градом.

Загалом липень очікується:

Значно спекотнішим за норму: середня температура повітря перевищить багаторічну норму на 2,0 – 3,5 °C, з максимальними відхиленнями на півдні та сході.

З нерівномірними опадами: сумарна кількість опадів за липень виявиться вищою за норму на заході, близько норми на півночі та в центрі, а нижчою за норму на півдні та сході.

З небезпечними погодними явищами: можливі грози з шквалами до 17 – 23 м/с та градом.

Ось дати, коли очікується найспекотніша погода:

  • 8 липня: на півдні +39°C, на сході +38°C, у центрі +36°C, на заході +32°C.
  • 10 липня: на півдні +41°C, на сході +39°C, у центрі +37°C, на заході +33°C.
  • 12 липня: на півдні +40°C, на сході +38°C, у центрі +36°C, на заході +32°C.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦