Тисячі українців опинилися просто неба 

Жителі окупованої частини Донецької області стикаються з масовим вилученням житла бойовиками так званої “ДНР”. Люди втрачають право володіння своїми квартирами та будинками без пояснення причин, опиняючись на вулиці.

За даними українського журналіста Дениса Казанського, очільник “ДНР” Денис Пушилін ще у 2022 році видав постанову №341, якою безпідставно заарештував понад 300 тисяч квартир мешканців регіону. Ці люди фактично втратили право власності на своє житло, не маючи можливості його продати, подарувати чи заповідати.

Зневірені люди публікують у мережі скарги та прохання про допомогу.

“Відсьогодні ми бомжі. Люди без постійного місця проживання. Люди без права власності. Тепер товариш Пушилін зі своєю комісією вирішуватиме, чи даватиме вам ваше житло, яке ви колись купили, чи вам подарували, чи ви успадкували”, – емоційно заявляє Юлія Скубаєва, яка очолювала Єнакіївський осередок руху “ДНР”.

Читайте також: Віталій Капранов назвав винного в раптовій смерті брата-близнюка

Інший житель окупованої території, у якого відібрали квартиру, де прописана та проживає дворічна дитина, благає про допомогу: “Квартира переходить у власність ДНР. Допоможіть хто може”.

Звернення людей до окупаційної влади лишаються без відповіді. Спроби оскаржити рішення про вилучення житла не дають результатів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦