Окупанти знущаються із захисників та принижують за мову

У полоні російських бойовиків вже третій рік перебуває 25-річний захисник Маріуполя Олексій Бошин.

Його близькі вважали Олексія загиблим, проте з’ясувалося, що воїн перебуває в одному з російських СІЗО. Пізніше росіяни опублікували відео, на якому Олексій звертається до президента України з проханням обміняти його та побратимів. 

Матір Олексія Олена розповіла про свої пошуки сина та зміни, які помітила у його зовнішності на опублікованому відео.

Олексій 2018 року підписав контракт та служив у 36-й бригаді морської піхоти. 2022 року, у квітні, під час оборони Маріуполя він ще телефонував рідним, проте потім раптово перестав виходити на зв’язок. Відтоді ніхто нічого не знав про його долю.

Також читайте: Ситуація на фронті потребує посилення мобілізації: боєць 3-ї ОШБр

Пошуками Олексія займалася його сестра. Знайдена інформація свідчила про загибель захисника. У серпні 2022 року Червоний Хрест повідомив, що Олексій перебуває у полоні. Офіційно це підтвердили лише 25 лютого 2023 року.

Нещодавно в одній з російських груп у Telegram з’явилося відео, на якому полонені, включаючи Олексія, просять президента Зеленського про обмін.

Матір Олексія зазначає, що за час полону він дуже змінився – виглядає як скелет, обтягнутий шкірою. Це свідчить про важкі умови утримання та катування.

Інформація від одного з обміняних захисників підтвердила, що Олексія били за відмову говорити російською. Мати дуже переживає за сина та інших полонених і сподівається на їхній швидкий обмін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦