Державна служба України з питань праці пояснила ситуацію

З 2024 року в Україні знову запроваджено обов’язковий техогляд газового обладнання в житлових та громадських будівлях. Під час перевірок співробітники газових компаній виявляють порушення, які можуть призвести до відключення газу.

газ плита

Ось деякі з причин, чому українцям можуть відключити газ:

Витік газу: Це найнебезпечніша причина, адже може призвести до вибуху.

Несправна автоматика безпеки: Автоматика газу призначена для автоматичного перекриття подачі газу у разі виникнення аварійної ситуації. Її несправність може призвести до трагедії.

Несправність димових і вентиляційних каналів: Поганий потяг у димоході може призвести до накопичення чадного газу, який є смертельно небезпечним.

Також читайте: В Міненерго повідомили, чи будуть відключення світла вихідними

Самовільне підключення газових приладів: Це грубе порушення правил безпеки, яке може призвести до серйозних аварій.

Неналежне технічне обслуговування: Власник або орендар зобов’язані вчасно проводити техобслуговування газового обладнання.

Невідповідність системи газопостачання проєкту: Це може бути пов’язано з переплануванням або самовільним внесенням змін до системи газопостачання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦