Окупаційні війська РФ продовжують проводити диверсійно-розвідувальні операції біля міжнародного кордону в Сумській та Чернігівській областях.

Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому звіті проаналізував ці події та оцінив загрозу на кордоні.

Читайте також: Замість членства в НАТО союзники можуть запропонувати Україні альтернативу

Аналітики зазначають, що нещодавно з’явилися геолокаційні кадри, на яких видно, як українські Сили оборони ведуть вогонь по обмежених російських позиціях у будинках і лісових масивах на північ від Журавки в Сумській області. Це село розташоване менше ніж за два кілометри від кордону і приблизно за 35 кілометрів від міста Суми.

Російські ДРГ

В ISW вважають, що такі ворожі рейди, найімовірніше, є частиною обмежених російських транскордонних операцій і не вказують на постійну присутність російських військ у цьому районі. Проте вони підкреслюють, що російські військові мають достатні резерви та гнучкість, щоб розпочати наступальні операції в Сумській області, якщо приймуть відповідне рішення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦