Китайські компанії разом з російськими партнерами працюють над створенням ударних безпілотників, схожих на іранські Shahed, якими росія атакує Україну.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на неназваних європейських чиновників.

Читайте також: Росія місяць головуватиме в Радбезі ООН: аналітики заявили про небезпеку

Зазначається, що переговори про співпрацю розпочалися у 2023 році, і вже цьогоріч почалася розробка та тестування нової версії безпілотника. Метою є створення ударного дрона для відправлення до РФ, який та використає проти українців.

“Надання росії такого дрона означатиме поглиблення підтримки Пекіном Москви, незважаючи на попередження США та їхніх союзників”, – зазначають автори статті.

Іранські безпілотники

Поки що ці китайські безпілотники не використовувалися в Україні. Один із джерел повідомив, що Китай розглядає можливість постачання повністю готових безпілотників, але вже надсилає комплекти, які можуть бути переобладнані в ударні дрони. Чиновники побоюються, що Китай може виробляти подібні дрони набагато швидше, ніж Іран чи Росія.

Джерела не уточнили тип розроблюваного безпілотника, але китайські оборонні сайти та кілька медіа повідомили, що країна розробляє дрон-камікадзе під назвою Sunflower 200, який за виглядом нагадує іранський Shahed 136.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦