Україні не вистачає систем протиповітряної оборони.

1 липня російські війська завдали ракетного удару по аеродрому в Миргороді Полтавської області. За словами колишнього речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, хоча удар дійсно мав місце, “втрати значно менші, ніж заявляє ворог”.

Військовий експерт Олександр Мусієнко прокоментував цей інцидент, наголосивши на гострій потребі України в посиленні протиповітряної оборони.

“Захисту від подібних ударів на 100% немає і не буде, — зазначив він. – Нам катастрофічно не вистачає систем ППО. Про це на всіх міжнародних майданчиках говорять і президент, і військове керівництво. Нам терміново потрібна допомога партнерів”.

Також читайте: У Forbes оцінили наслідки удару росіян по аеродрому в Миргороді

Мусієнко також заспокоїв громадськість, яка після атаки відчула паніку. Він підкреслив, що, попри війну, Україні все ще вдається зберігати боєздатність авіації.

“Це стало можливим завдяки самовідданій роботі Повітряних сил, які вживають усіх заходів для збереження літаків. Існує багато способів це зробити”, – пояснив експерт.

Водночас Мусієнко зазначив, що не всі літаки, які перебували на аеродромі в Миргороді, були боєздатними.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦