Тисячі ультраортодоксальних євреїв протестують проти мобілізації 

В ізраїльському місті Тель-Авів у ніч на 1 липня відбулися масові протести єврейських релігійних ультраортодоксів, незадоволених мобілізацією до ЦАХАЛу

Раніше Міноборони Ізраїлю вирішило мобілізувати близько трьох тисяч ультраортодоксів, які раніше не підлягали призову в армію.

Ультраортодокси, використовуючи підручні засоби, включаючи каміння та палиці, активно чинили опір підрозділам кінної поліції, які намагалися розігнати мітинги.

За даними Times of Israel, “демонстранти здебільшого належали до екстремістської Єрусалимської фракції, яка налічує близько 60 000 членів”.

Також читайте: Росія місяць головуватиме в Радбезі ООН: аналітики заявили про небезпеку

Під час протестів ортодокси закидали камінням автомобіль міністра житлового будівництва Іцхака Гольдкнопфа, а потім повністю спалили машину. Протестувальники напали також на автомобіль колишнього лідера партії Яхадут ха-Тора Яакова Ліцмана. 

Дійшло до зіткнень із поліцією, було затримано п’ятьох осіб, одного офіцера поліції було госпіталізовано.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦