Було знищено два літаки Су-27 ПС ЗСУ

1 липня 2024 року російські війська завдали ракетного удару по аеродрому “Миргород” у Полтавській області, де базуються українські військові літаки. Внаслідок атаки було знищено два винищувачі Су-27 та пошкоджено ще чотири.

Це стало одним із найважчих ударів по українській авіації з початку повномасштабного вторгнення Росії. За даними Forbes, за останні дев’ять місяців росіяни знищили на землі вже п’ять українських бойових літаків.

Атака на Миргород сталася після того, як російський розвідник зафіксував на аеродромі щонайменше шість українських Су-27. Ракета “Іскандер” вразила літаки, які стояли просто неба.

Також читайте: На війні в Україні загинув британський волонтер Пітер Фуше

Втрата двох Су-27 – це серйозний удар по українській авіації, яка і так вже зазнає значних втрат. За оцінками, з початку війни Україна втратила близько 90 літаків.

Для компенсації втрат Україна отримала від союзників десятки літаків МіГ та Су, а також очікує на поставки західних винищувачів F-16 та Mirage 2000.

Проте, ці літаки також будуть уразливі до російських атак, якщо їх не розгорнути належним чином. Forbes рекомендує українському командуванню вжити заходів для кращого захисту своїх літаків, наприклад, дислокувати їх далі від лінії фронту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦