За перевищення транспортом допустимого рівня шуму доведеться викласти чималу суму

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №9564, який пропонує запровадити штрафи за перевищення допустимого рівня шуму транспортом.

За перше порушення водіям доведеться заплатити 17 000 гривень, а за повторне – вже 34 000 гривень. Також можливе позбавлення права керування транспортним засобом на термін від 3 до 6 місяців.

штраф для водіїв поліція авто

Ініціатори законопроєкту пояснюють, що його мета – забезпечити тишу та спокій громадян. Надмірний шум від транспорту не лише дратує людей, а й може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Також читайте: Планували захопити Верховну Раду: у Києві СБУ затримала провокаторів

Окрім того, гучний транспорт, особливо вночі, може лякати людей, адже його звуки схожі на звуки ворожих безпілотних літальних апаратів. Це створює додаткове навантаження на Збройні Сили та правоохоронні органи.

Законопроєкт передбачає, що:

  • Штраф за перше порушення складе 17 000 гривень.
  • За повторне порушення водій заплатить 34 000 гривень і може бути позбавлений права керувати транспортним засобом на термін від 3 до 6 місяців.

Можливість позбавлення прав за повторне порушення не є обов’язковою. Суд може накласти лише штраф.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦