Спекотною та посушливою погода буде в усіх регіонах 

У липні, згідно з прогнозами, очікується, що середньомісячна температура перевищить норму на 1,5-2 градуси. Температура повітря в середньому становитиме 20-26 градусів тепла, а в Карпатах – 16-18 градусів. Такі дані надає Укргідрометцентр, відзначаючи, що це на 1-3 градуси тепліше, ніж у червні.

Щодо опадів, то їх кількість буде варіюватися по регіонах. Західні та північні області можуть очікувати 60-120 мм дощів, тоді як на решті території країни випаде значно менше – від 37 до 75 мм. Особливо сухими будуть південні та східні регіони України, де спека буде панівним фактором протягом усього місяця.

Синоптики також попереджають про можливі періоди нестійкої погоди. У липні часто спостерігатимуться грози, шквали та чергування жарких і прохолодних періодів. Перша декада місяця буде особливо спекотною та майже без опадів, а короткочасні дощі та зливи пройдуть переважно у західних і північних областях.

Читайте й про таке: Скільки води потрібно пити й коли рідина шкодить організму

Цікаво, що липень також буде місяцем, коли тривалість світлового дня почне значно зменшуватися. Наприкінці місяця він скоротиться більш ніж на годину, досягнувши приблизно 15 годин на добу. Цей процес буде помітнішим на крайньому півдні та півночі країни.

Загалом, липень принесе багато спекотних днів і значну нерівномірність у розподілі опадів. Поки що синоптики можуть точно прогнозувати погоду лише на кілька днів вперед, але вже зараз зрозуміло, що липень буде випробуванням на витривалість для багатьох українців.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦