Групу очолював співзасновник антиукраїнської громадської організації

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) знешкодили групу осіб, які планували організувати заворушення біля будівлі Верховної Ради України після святкування Дня Конституції.

За даними слідства, до складу групи входив співзасновник однієї з громадських організацій, яка з 2015 року веде активну антиукраїнську діяльність.

Під приводом проведення “віче” провокатори планували:

  • Оголосити про “усунення від влади” чинного керівництва країни.
  • Захопити будівлю Верховної Ради та заблокувати її роботу.
  • Поширити через ЗМІ дезінформацію та розхитати політичну ситуацію в Україні на користь Росії.

Для реалізації своїх злочинних планів зловмисники вербували людей, приховуючи від них справжні цілі заходу. Вони використовували різні месенджери для конспіративного спілкування.

Також читайте: ЗСУ просуваються у Вовчанську: звіт ISW про успіхи

Зловмисники зберігали зброю, боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи з доказами злочинної діяльності.

СБУ вчасно викрила плани провокаторів та затримала їх. Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦