Більшість абонентів залишалися без зв’язку понад дві доби

Кіберфахівці Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України провели масштабну DDoS-атаку на російських провайдерів, внаслідок якої 250 тисяч абонентів на тимчасово окупованих територіях України, зокрема у Криму, залишилися без зв’язку.

За даними ГУР, атака була спрямована на мережі абонентів та операторів, які користувалися ураженою інфраструктурою. Вона призвела до мільйонних збитків для російських компаній.

Українські хакери

Найбільше постраждав провайдер “Міранда-медіа”. Його абоненти не мали доступу до зв’язку та не могли здійснити оплату за послуги через ураження білінг-системи. Доступ до мережі був обмежений у Криму, Запорізькій та Херсонській областях.

Також читайте: Мєдвєдєв втрачає довіру Путіна та планує окупацію арктичних вод: українці півроку читали пошту його помічника

За словами представників провайдерів, більшість абонентів залишалися без зв’язку понад дві доби. Вони також зазначили, що мали труднощі під час комунікації з абонентами, оскільки ті відмовлялися надавати операторам свою актуальну інформацію, побоюючись шахраїв. Зокрема, 20% абонентів відмовилися від модернізації мережевого обладнання, яке могло б у майбутньому захистити їх від подібних атак.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦