Справа стосується витоку інформації з НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) 27 червня провело обшуки у відомого бізнесмена та колишнього радника Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрія Голика.

Бізнесмен фігурує в антикорупційному розслідуванні щодо державної програми «Велике будівництво».

Як повідомляє hromadske, точні деталі провадження, у межах якого проводяться обшуки, поки невідомі. За словами охоронця котеджного містечка, в якому проживає Голик, у його будинку було виламано двері.

Юрій Голик прокоментував ситуацію: “Так, вчора ввечері у моєму будинку провели обшук, але мене вдома не було. Також обшуки відбулися на іншій локації, де мене теж не було. Коли я дізнався про обшуки, повернувся додому і всебічно сприяв правоохоронним органам. Виконав усі їхні вимоги та поспілкувався з ними. Жодних претензій до мене не пред’явили”, – розповів бізнесмен.

Також читайте: Як Орбан шантажує Україну незаконними вимогами: перелік

Цього ж дня обшуки проводилися у колишнього заступника голови Офісу президента та нинішнього радника міністра оборони Кирила Тимошенка у справі «злитих» документів НАБУ. Слідчі дії відбувалися біля столичного ресторану «Біголі», де Тимошенко перебував в автомобілі, навколо якого працювали детективи НАБУ. Як повідомив ексзаступник голови Офісу президента, у нього вилучили телефон та інші гаджети.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦