Сповіщення від ТЦК може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням

Кабінет Міністрів України оновив порядок вручення повісток громадянам, які підлягають мобілізації. Відповідно до постанови № 747 від 25 червня 2024 року, повістки тепер можуть надсилатися рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення.

Цей крок покликаний спростити та пришвидшити процес вручення повісток, а також забезпечити чіткіше документування їх отримання. Раніше повістки могли вручатися особисто за місцем проживання, роботи або навчання, а також в публічних місцях, на блокпостах та пунктах пропуску через державний кордон.

Згідно з оновленими правилами, повістка або інший документ про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) може бути надісланий рекомендованим листом з описом вкладення та повідомленням про вручення. Це означає, що Укрпошта надасть адресату повідомлення про надходження листа, а також зафіксує факт його вручення.

Також читайте: Від 1 липня можуть мобілізувати три категорії студентів

Важливо зазначити, що оновлені правила не скасовують інші способи вручення повісток. Тобто, повістки й надалі можуть вручатися особисто або через представників органів влади.

Що це означає для громадян?

  • Громадяни, які підлягають мобілізації, повинні бути готові отримати повістку поштою.
  • Важливо уважно ознайомитися з отриманою повісткою та виконати її вимоги.
  • У разі нез’явлення за повісткою без поважних причин, до громадян можуть бути застосовані штрафні санкції.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦